رفتارهای کودک واموزش های مورد نیاز

با فرزند خود چگونه بر خورد کنیم

رفتارهای کودک واموزش های مورد نیاز

با فرزند خود چگونه بر خورد کنیم

نحوه درست تربیت کودک واموزش های صحیح

  • ۰
  • ۰

آیا حجامت کودکان صحیح است یا غلط

حجامت، یکی از روش‌های مهم پاکسازی بدن است که به عنوان روشی مؤثر در درمان بیماری‌هاست. حجامت، یکی از روش‌های مهم پاکسازی بدن است که به عنوان روشی مؤثر در درمان بیماری‌هاست به شرط اینکه به موقع و به جا صورت گیرد, پس انجام حجامت برای همه افراد، بدون در نظر گرفتن شرایط بدنی و روحی آنها به‌هیچ‌عنوان توصیه نمی‌شود.
 حجامت اطفال و فواید و هشدار هایی در رابطه با حجامت

برخی از فواید حجامت اطفال

  • حجامت موجب افزایش قد و وزن و جهش رشد در کودکان و نوجوانان می گردد.
  • حجامت موجب افزایش اشتهای نوزادان و کودکان و نوجوانان میگردد.
  • رفتارهای عصبی، تند خویی، پرخاشگری و لجبازی و به طور کلی اختلالات رفتاری نوجوانان حجامت شده، به حداقل می رسد.
  • برخی از کودکان دارای عیوب انکساری چشم، پس از حجامت شدن دیگر، نیازی به عینک ندارند و ضعف دید آنان اصلاح میشود.
  • اکثر بیماریهای پوستی کودکان و نوجوانان با حجامت مرتفع می گردد.
  • حجامت ضریب هوشی، قدرت حافظه و توان یادگیری اطفال و نوجوانان را به شدت بالا می برد.
  • حجامت خونسازی بدن اطفال و نوجوانان را تحریک میکند و درمان کم خونی است.
  • حجامت نوجوانان باعث ایجاد آرامش روانی و تعادل جسمی و عصبی، طی بحرانهای دوره بلوغ جنسی آنان میگردد. ( حجامت تمایلات نامطلوب جنسی نوجوانان را تعدیل مینماید)
  • درمان زردی (یرقان ) نوزادان فقط یک حجامت سطحی و ساده پشت گوش می باشد ( مقایسه کنید با درمان مرسوم زردی که شامل بستری و تعویض خون و … می باشد که بسیار پر هزینه و پر عارضه می باشد .)
  • حجامت در تنظیم و متعادل کردن قاعدگی دختران نوجوان و کاهش درد و ناراحتی عادت ماهیانه بسیار مؤثراست.

فواید حجامت کودکان

اگرچه در سال‌های اخیر، طب سنتی جانی دوباره گرفته و حتی دانشکده‌ آن تاسیس شده و وزارت بهداشت هم تکیه ویژه‌ای بر آن دارد، اما در جامعه، عملا در بر همان پاشنه سابق می‌چرخد.یکی از مورد اختلاف‌ترین روش‌های درمانی سنتی، حجامت است که در چند سال اخیر رونقی دوباره یافته و البته از شکل سنتی و غیربهداشتی خود -کاری که در آرایشگاه‌ها و حمام‌ها انجام می‌گرفت - به شکلی مدرن و بهداشتی- که این روزها حتی در درمانگاه‌ها انجام می‌شود- تبدیل شده است؛ تا جایی‌که طبق آمارهای غیررسمی، چیزی بیش از 2هزار پزشک عمومی مبادرت به انجام آن می‌کنند.

در حالی که در چند سال اخیر، حجامت برای بزرگسالان نیز با اظهار نظرهای متفاوتی از سوی متولیان بهداشتی جامعه همراه بوده است، این روزها موج جدیدی از تبلیغات برای حجامت سبب شده است که برخی از افراد، بدون اطلاع از مضرات کاری که انجام می‌دهند، کودکان خود را هم به تیغ حجامت بسپارند.

دکتر یکتاپرست، همچنین به این نکته که فواید حجامت برای کودکان مورد سؤال است اشاره کرده و ادامه می‌دهد: حجامت در کودکان، فواید اثبات شده‌ای ندارد اما مضرات آن قطعا ثابت شده است و ضمن اینکه برش‌های ایجاد شده توسط تیغ، احتمال بروز عفونت را هم بیشتر می‌کند، همچنین زمان زیادی لازم است تا این بریدگی‌ها دوباره ترمیم شود.

حجامت در شکل گیری امنیت روانی آینده کودکان نیز اختلال ایجاد می‌کند و از این‌رو به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. این در حالی است که کارشناسان ومتخصصین سازمان انتقال خون، سعی کرده‌اند تا با آگاه‌سازی‌ افراد، به آنها یادآوری کنند که حجامت اشکالاتی داشته و حتی برای بزرگسالان هم چندان توصیه نمی‌شود چه برسد به کودکان.

طرفداران حجامت، اخیرا دست به تبلیغاتی درمورد فواید حجامت برای نوزادان هم زده‌اند. به اعتقاد آنان، در طب اصیل ایرانی، حجامت به‌عنوان رفتار درمانی چند بعدی برای انواع بیماری‌های نوزادان، کودکان و نوجوانان معرفی شده است و یکی از کاربردهای جالب توجه آن افزایش قد و ایجاد جهش رشد در اطفال و نوجوانان است.

البته به گفته کارشناسان، استدلالاتی که در دفاع از حجامت مطرح شده است، اغلب غیرعلمی است و به‌عنوان مثال، در یکی از مقالاتی که به توضیح درمان کوتاهی قد در طب سنتی پرداخته، گفته شده که درمان کوتاهی قد در طب سنتی مفصل بوده و شامل روغن مالی، استفاده از معجون‌های غذایی، ماساژ، استنشاق رایحه‌های معطر، اصلاح تغذیه و تغییر ساعات خواب است و در نهایت مشخص نمی‌کند که فواید این همه تغییر در سبک زندگی کودک، چگونه به نفع حجامت تمام می‌شود؟!

در این میان، نکته قابل توجه دیگری که وجود دارد، استناد به احادیث و تاکیدات مذهبی و ایجاد فضای روحانی در مراکز حجامت است که البته در همین وجه نیز به‌طور کامل به افراد آگاهی داده نمی‌شود. خون گیری و حجامت را از دیدگاه طب سنتی در کفه‌های یک ترازو بگذاریم، هر دو یکسان است و حتی در بعضی موارد، خون گیری ارجحیت دارد، می‌گوید: خون گیری نیز تحت کلمه‌ای به نام «فصد» در احادیث و طب سنتی توصیه شده است و حتی در قانون بوعلی، با اشاره به حجامت و فصد، برای درمان بیماری‌هایی نظیر غلظت خون، تنها خون گیری یا فصد، مورد توجه قرار گرفته است.

آلودگی محیط زیست

نکته مهمی که اکثر کارشناسان به آن اشاره می‌کنند، تهدیدی است که حجامت برای سلامت شهری ایجاد می‌کند به این طریق که خون حجامت از طریق فاضلاب شهری دور ریخته می‌شود و چون بسیاری از بیماران برای خلاصی از بیماری‌هایی نظیر هپاتیت به حجامت روی می‌آورند، میکروب این بیماری‌ها نیز ممکن است از طریق فاضلاب به آب‌های شهری برسد و این همان مواد زایدی است که در سازمان انتقال خون، برای پیشگیری از سرایت به اطراف، سوزانده می‌شود.

آنچه به گفته کارشناسان، توجه به آن اهمیت ویژه‌ای می‌یابد، ضرورت تطبیق روش‌های سنتی دوباره جان گرفته با روش‌های نوین و مؤثر است، چرا که در بسیاری از موارد، از جمله حجامت، کارکردهای درمانی در برابر روش‌های بهداشتی‌تر و اصولی‌تر مثل خون گیری، چندان به چشم نیامده و تنها عادت عمل کردن به نوعی سنت است که سبب تداوم آن می‌شود.

نکاتی پیرامون حجامت اطفال

  • شروع حجامت از چهار ماهگی می باشد و هر شش ماه یکبار می توان کودک را حجامت کرد (بهترین زمان حجامت اطفال ، بهار و پاییز می باشد )
  • حجامت نوزادان و اطفال، بسیار ظریف و ملایم بوده و مقدار خون گیری حدود ۲ تا ۵ سی سی می باشدوفقط چند خراش سطحی و یک میلیمتری روی پوست ایجاد میگردد.
  • تاثیرات مثبت حجامت در سلامت جسم و رفتارهای کودک و نوجوان به قدری قابل توجه است که اغلب اوقات ، والدین کودک اصرار بر تکرار حجامت کودک و نوجوان خود دارند .
  • حجامت اطفال فقط ۳ دقیقه طول می کشد ! به دلیل سادگی و سهولت کار، اطفال به ندرت در طول حجامت گریه و بیقراری می کنند!

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی